Lorazepam

Wat is Lorazepam en wanneer gebruiken mensen dit ?

Lorazepam-tabletten worden gebruikt voor de kortdurende behandeling van ernstige angst, met of zonder bijbehorende slapeloosheid bij volwassenen, wanneer deze problemen invalideren of onaanvaardbaar leed veroorzaken.

Lorazepam helpt om ernstige angst te kalmeren. Het helpt ook bij gerelateerde symptomen, zoals acute manie, opwinding of agitatie die kan optreden bij psychiatrische aandoeningen, zoals een bipolaire affectieve stoornis. Bij bipolaire stoornis helpen benzodiazepines het individu te kalmeren, terwijl de belangrijkste geneesmiddelen voor deze aandoening (stemmingsstabilisatoren) effect beginnen te krijgen.

Lorazepam helpt bij slaapproblemen die gepaard gaan met angst door de tijd die je neemt om in slaap te vallen en het aantal keren dat je ’s nachts wakker wordt te verminderen, evenals de totale hoeveelheid tijd doorgebracht met slapen.

Hoe werkt lorazepam?

Lorazepam behoort tot een groep geneesmiddelen die benzodiazepines worden genoemd. Het werkt door te werken op receptoren in de hersenen die GABA-receptoren worden genoemd. Dit zorgt ervoor dat een neurotransmitter genaamd GABA wordt vrijgegeven in de hersenen.

Neurotransmitters zijn chemicaliĆ«n die worden opgeslagen in zenuwcellen in de hersenen en het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het overbrengen van berichten tussen de zenuwcellen. GABA is een neurotransmitter die fungeert als een natuurlijke ‘zenuwremmende’ agent. Het helpt de zenuwactiviteit in de hersenen in evenwicht te houden en is betrokken bij het opwekken van slaperigheid, het verminderen van angst en het ontspannen van spieren.

Aangezien lorazepam de activiteit van GABA in de hersenen verhoogt, verhoogt het deze kalmerende effecten.

Lorazepam online bestellen

U kunt lorazepam veilig en snel online bestellen. Lorazepam kunt u bestellen zonder recept.

Voor 15:30 besteld, de volgende dag thuis bezorgd. Gratis bezorging vanaf 135 euro. Sluiten

error: