Oxazepam

OXazepam online bestellen

Werking Oxazepam

Oxazepam wordt gebruikt om angst en acute ontwenning van alcohol te behandelen. Dit medicijn behoort tot een klasse van geneesmiddelen die benzodiazepinen worden genoemd en die werken op de hersenen en zenuwen (centraal zenuwstelsel) om een kalmerende en een anti-epileptische werking te produceren. Het werkt door het versterken van de effecten van een bepaalde natuurlijke substantie in het lichaam (GABA).

Bijwerkingen

Slaperigheid, duizeligheid, wazig zicht of hoofdpijn kunnen voorkomen. Als een van deze bijwerkingen aanhoudt of verergert, waarschuw dan onmiddellijk uw arts.

Gedetailleerde werking

Neurotransmitters zijn chemicaliĆ«n die worden opgeslagen in zenuwcellen in de hersenen en het zenuwstelsel. Ze zijn betrokken bij het verzenden van berichten tussen de zenuwcellen. GABA is een neurotransmitter die fungeert als een natuurlijke ‘zenuwremmende’ agent. Het helpt de zenuwactiviteit in de hersenen in evenwicht te houden en is betrokken bij het opwekken van slaperigheid, het verminderen van angst en het ontspannen van spieren.

Omdat oxazepam de activiteit van GABA in de hersenen verhoogt, verhoogt het zijn kalmerende werking en resulteert het in slaperigheid, een afname van angst en ontspanning van spieren.

Oxazepam wordt gebruikt voor de kortdurende behandeling van ernstige angst, waaronder angst geassocieerd met slapeloosheid. Oxazepam vermindert de tijd die nodig is om in slaap te vallen en nachtelijke bewustwording, evenals het verhogen van de totale hoeveelheid tijd doorgebracht met slapen. Het is echter alleen geschikt voor kortdurende behandeling van angst en slapeloosheid, omdat het een groot potentieel heeft voor afhankelijkheid en verslaving.

Benzodiazepinen zoals oxazepam zijn effectief in het snel verminderen van symptomen van angst en opwinding, bijvoorbeeld die zich voordoen in een manische episode van de psychiatrische ziekte, bipolaire affectieve stoornis. Een benzodiazepine kan worden gegeven als onderdeel van de eerste behandeling van een manische episode, hoewel ze niet specifiek voor dit doel een vergunning hebben. Benzodiazepines helpen het individu te kalmeren, terwijl de belangrijkste geneesmiddelen voor deze aandoening (stemmingsstabilisatoren) effect beginnen te krijgen.

Oxazepam online bestellen

Voor 15:30 besteld, de volgende dag thuis bezorgd. Gratis bezorging vanaf 135 euro. Sluiten

error: